Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2024. július 19., péntek, Emília napja van.
Holnap Illés napja lesz.

 

 

Munka, kaland, szórakozás - A Nagycsaládosok 2. féléve 2015-ben Nyomtatás E-mail
Írta: Gombárné Hajni   

Mozgalmas fél évet tudhat maga mögött a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta IFJ-GY-15-A-21013 kódjelű pályázatunkat, így nagycsaládos és hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok számára sikerült megvalósítanunk „Nyitott kuckó – egy hely a jövőért” című programsorozatunkat. A programsorozat célja, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok aktív közösségét hozzuk létre, akik képesek saját sorsuk és környezetük pozitív megváltoztatására. Ennek érdekében egy tréningsorozatot valósítottunk meg, melyet a társadalmi felelősségvállalás fontossága köré építettünk fel. A munka mellett a szórakozásra is jutott idő. 2015. május elsejétől a támogatásnak köszönhetően ifjúsági klubunk is megnyitottuk egy évre közösségi terünkben. „Nyitott kuckónk” minden szombaton este várja a fiatalokat, hogy csellengés és kocsmázás helyett velünk érezzék jól magukat. Zenehallgatás, közös filmnézés, konditerem, közös főzések, és nagy beszélgetések jellemzik ifjúsági klubunk működését. Kirándulások és családi napok színesítik programunkat.  

Augusztus 9.-én 30 fő fiatallal Kiskunmajsán jártunk, ahol a fürdőben töltött élmény dús nap még inkább közösséget kovácsolt fiataljainkból.

 

A csapatépítést augusztus 5.-től egy öt napos balatoni tábor során folytattuk. A csapatépítő programok mellett kirándulásokra, szórakozásra is volt alkalmunk. Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk, így fürdeni nem igazán tudtunk, mégis remek hangulatban telt el ez az öt nap.

 

Augusztusban szintén az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott „A hátrányok leküzdéséért” című pályázatunk legfontosabb elemét is beindítottuk. Ez egy 108 órás, 5 főnek szóló 3d stúdió max képzés, melynek során a 3d-s. vizualizáció világát próbáltuk bemutatni, megszerettetni, és készség szinten elsajátíttatni a célcsoport tagjaival. A képzésen résztvevők egy alap, közép, és egy specializált építészeti modult sajátítottak el december végéig. A projekttel a versenyképes tudás megszerzése mellett, a közösségben való működést, együtt dolgozást, ötletelést is elsajátították a résztvevők. A helyben maradást is elősegítheti megvalósított tanfolyamunk, hiszen a legnagyobb külföldi távmunka közvetítő oldalak (odesk, elance) is folyamatosan kínálják a vizualizációs munkákat, mely oldalakkal folyamatosan ismerkednek ma már képzett informatikusaink.

Szeptemberben egyesületünk is részt vett a Szilva Napokon. Egy fiataljainkkal töltött vidám családi nap, közös főzés, hosszú beszélgetések jellemezték a napot. Szívesen láttunk mindenkit egy jó ebédre, játszóházra, vagy meleg beszélgetésre, aki sátrunkhoz jött az esős idő ellenére. Ilyen családi napot még októberben is tartottunk.

 

A hagyományos szarvasi káposztafőző és kolbásztöltő versenyen is részt vett egyesületünk. Csapatunk lelkesen dolgozott, és ennek remek ételek lettek az eredményei. Asztalunknál hosszú sorok kígyóztak a finom estebédért, pillanatok alatt elfogyott minden finom falat.

 

 

Szintén októberben egyesületünk részt vett a Cervinus Teátrum által a gyerekek számára, az őszi szünet hasznos eltöltéséért szervezett három napos Őszi Játék Kavalkádon.

Októberben egyesületünk – mint minden évben – újra részt vett az MTTSZ Szabadidős és Lövészklubbal közösen a Világ Gyalogló Napon. Verőfényes szép időben indultunk neki a 12km hosszú távnak a Lövészklub által biztosított egyen pólóinkban. És hogy ne csökkenjen le túlságosan energiánk, csokoládéval és üdítővel támogattuk meg az erőnlétet. Kellemes séta volt a gyönyörű őszi napsütésben, minden résztvevő jól érezte magát, és megbeszéltük, jövőre újra együtt ugyanitt.

 

November 28.-án a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál jártunk. A Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötött hosszú távú együttműködési megállapodásunknak megfelelően, rendszeresen valósítunk meg közös programokat. Most Adventi készülődésünkön mécses tartót, kopogtatót és adventi koszorút készíthettek az ünnepre készülődő gyerekek és szülők. Játékmestereink alig győztek segíteni a lelkes alkotni vágyóknak, pedig munkájukat most is segítették Székelyes közösségi szolgálaton részt vevő gyerekek.

   

Még a gyerekek alkottak, arra is volt lehetőség, hogy a két szervezet további együttműködésének lehetőségeit megbeszéltük Rostás Zsolttal, az RNÖ elnökével.

 

December 2.-án osztottuk szét – már hagyományosan – családjaink között Mikulás napra a családi csomagokat, mely a családok minden tagja számára rejtett valami finomságot.

Az ajándékozások mellett folytattuk Adventi programjainkat is. Következő programunk hagyományos Nagy Karácsonyi Játszóházunk volt, melyet Egyesületünk a Cervinus Teátrummal közösen rendezett meg december 5-én, szombaton délelőtt. Volt mézeskalács díszítés, hóember és mécses tartó készítés és mindenki megalkothatta saját díszítésű adventi koszorúját is. A Télapó is meglátogatta rendezvényünket és édességekkel jutalmazta a gyerekeket egész éves jó magaviseletükért, és az elénekelt szép dalokért, elmondott szívhez szóló versekért.

   

December 22.-én a Szarvasi Medicago Kft-nek, Dr. Tóth Sándornénak, a Vadász Étterem dolgozóinak köszönhetően Karácsony előtt 250 adag nagyon finom székelykáposzta került egyesületünk tagságának asztalára Köszönjük a finom ebédet és tisztelettel kívánunk támogatóinknak sikerekben gazdag új esztendőt!

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, az Emberöltő Alapítványnak és a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Családsegítő  és Gyermekjóléti Szolgálatának a családjainknak egész évben nyújtott támogatásért.

Adományaikat és segítségüket megköszönve kívánunk az Egyesület nevében nagyon boldog és sikerekben gazdag új esztendőt.

Reméljük a jövő év is ilyen sikeres lesz. Ezt igyekszünk a pályázati lehetőségek maximális kihasználásával is segíteni. Továbbra is meg szeretnénk valósítani hagyományos programjainkat, részt kívánunk venni a város rendezvényein és nem utolsó sorban működtetni kívánjuk ifjúsági klubjainkat is. Továbbra is szeretnénk nyári programokat, táborokat szervezni, és Egyesületünk 2016.-ban ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Ezt a jubileumi évet is élmény dús programokkal szeretnénk megünnepelni!

Megköszönve eddigi támogatóinknak az egész év során nyújtott segítséget, boldog új esztendőt kívánunk családjaink, vezetőségünk és az egész egyesület nevében!

 

Közlemények, Felhívások!

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át
Adószám: 18373600-1-04
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
Nem kerül semmibe, de nagyon sokat segít vele!

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

Sz. M. M. - Hírek

NACSE turi

Rengeteg ruhánk van, nagyon sok a baba- és gyermekruha is, gyertek el, válogassatok!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!