Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2024. július 19., péntek, Emília napja van.
Holnap Illés napja lesz.

 

 

Együtt gyorsan repül az idő 1. rész Nyomtatás E-mail
Írta: Gombárné Hajni   
A Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete az idén is mozgalmas nyarat tudhat maga mögött.
Már a szünidő első hete táborozással kezdődött. A tábor a Nimfea Természetvédelmi Egyesület erdei iskola programjának keretében valósult meg. Húsz Nagycsaládos és hátrányos helyzetű gyermekkel folyamatos túrázás közben, remek táborvezetőnk „Titi” – Kontos Tivadar – irányítása mellett ismerkedtünk meg az erdő, a rét és a vizek, a vízpart élővilágával.
Remek mulatság volt, és rengeteg új ismeretre tettünk szert.

Július 7.-től ismét gyerekzsivajtól volt hangos az egyesület székháza. Ebben az évben is megrendeztük hagyományos kézműves táborunkat. Több, mint húsz gyerek – óvodástól a 16 évesig – alkotott velünk és érezte magát remekül ezalatt az egy hét alatt.
Táborunkat most is a nagycsaládos és hátrányos helyzetű gyermekek részére szerveztük, így mint ahogy azt már megszokhatták tőlünk, teljesen ingyenes volt.
Délelőttönként játékmestereink irányítása mellett készültek a szebbnél szebb alkotások. Batikoltunk, gyöngyöt fűztünk, festettünk üveget, gipszképeket, csodás karkötőket „kendereztünk” és megfestettük egyedi NACSE tábori pólóinkat is.
 
A közös ebéd elköltése után a délután a szórakozásé, közös játéké, éneklésé és mozgásé volt.
Fociztunk a grundon és játszottunk a vásártéri játszótéren, és főleg rengeteget beszélgettünk, nevettünk. Nem maradt el a délutáni jégkrém és túrórudi majszolás sem.
 
A tábort egy közös strandolással zártuk. A szépen kicsinosított Békésszentandrási strandon töltöttük el utolsó napunkat. Fürdés, játék és közös piknikezés volt a program. Még a nap is felragyogott ennyi mosolygó, vidám gyermeket látva.
Rengeteg barátság szövődött, és még több kellemes emlék. Nehezen vettünk búcsút a vidám naptól, a remek héttől és egymástól. Bár szomorúan búcsúztunk egymástól, a nyárnak és a NACSÉS programoknak, a közös táboroknak szerencsére még nem volt vége!

Július 12.-én rendezték meg Ezüstszőlőben a XI. Aratónapot. A nem csak az apró településrész méreteihez képest nagyszabású rendezvény a már megszokott magas színvonalon szórakoztatta az oda látogatókat, miközben megismertette és megszerettette hagyományainkat, felidézte a „rég volt életet”, az elfeledett ízeket, illatokat. A Szarvasi Gazdák Hagyományőrző Egyesülete nem csak nevében őrzi hagyományainkat.
Egyesületünk a rendezvény szelleméhez, hangulatához igazodott. Mi is a hagyományőrzésre fektettük a hangsúlyt. Játszóházi sátrunkban (mint mindig, most is térítésmentesen) ügyes kezű anyukák segítségével a frissen aratott búzából, a mező virágaiból készíthettek szebbnél szebb díszeket kicsik és nagyok egyaránt. A kicsik által készített színes papír pillangók is megtalálták illő helyüket a mezei virágok között. Volt is nagy sikere tevékenységünknek.. Reggeltől estig folyt a játék sátrunknál. A ragyogó mosolyok ismét bizonyították, hogy alkotni, játszani jó!

(Folytatjuk)
 

Közlemények, Felhívások!

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át
Adószám: 18373600-1-04
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
Nem kerül semmibe, de nagyon sokat segít vele!

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

Sz. M. M. - Hírek

NACSE turi

Rengeteg ruhánk van, nagyon sok a baba- és gyermekruha is, gyertek el, válogassatok!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!