Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2023. június 09., péntek, Félix napja van.
Holnap Margit és Gréta napja lesz.

 

 

IFI KLUB Nyomtatás E-mail
Írta: Gombárné Hajni   
2009. szeptember 24. csütörtök, 13:18

A mi Ifi Klubunk

A Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete 2009. január 1. óta drogprevenciós céllal Éjféli Ping-pong Klubot működtet a volt Dankó iskolában minden péntek este. A helységet a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás Humán Szolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata bocsátotta egyesületünk rendelkezésére. Klubunk működtetését az Önkormányzati Minisztérium támogatása és a Magyarországi Éjszakai Sportbajnokságok Egyesülete (MÉSE) szakmai támogatása teszi lehetővé.

A péntek este az egyik olyan időpont,mikor a fiatalok szívesen tartózkodnak szórakozó helyeken, kocsmákban. Klubunk alternatív szórakozási lehetőséget biztosít a fiataloknak, ahol pingpongozhatnak, dartsozhatnak, csocsózhatnak, pókerezhetnek. Ping-pong Klubunk célja, hogy a droghasználat szempontjából leginkább veszélyeztetett hátrányokkal küzdő 12-25 éves fiatalokat elérjük. Célunk az, hogy szabadidejüket személyiségük, készségeik és képességeik fejlesztésére fordítsák. Klubunk nyitott, nem csak nagycsaládos fiatalok jöhetnek, szívesen látunk minden érdeklődőt. Lassan háromnegyed éves fennállásunk alatt már egy házi bajnokságot is sikerült lebonyolítanunk a nyári időszakban. Bár a jelentkezők száma még nem volt túl magas, a hangulat foka annál inkább. Külön női és férfi kategóriákban indultak versenyzőink és a pingpong mellett dartsban és billiárdban is összemérték erejüket. A sok csillogó érem és jutalom csokoládé mellett rengeteg élménnyel gazdagodtak a fiatalok. Egy másik nyertes pályázatnak köszönhetően tovább bővítettük tevékenységünket. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával minden péntek délután 15-19 óráig a fiatalabb korosztályt várjuk a Dankó Iskolába, ifjúsági klubunkba. Ők szintén ping-pongozhatnak, dartsozhatnak, csocsózhatnak, pókerezhetnek vagy társasjátékozhatnak kedvükre. Szintén e támogatásnak köszönhetően még egy Ifjúsági Klubot működtetünk.

Ezzel a programunkkal főleg azoknak a gyerekeknek, fiataloknak szeretnénk segítséget, alternatív programlehetőséget nyújtani, akik az utcán csellengve, vagy lépcsőházakban csoportokba verődve töltik szabadidejüket. Programunk fő színteréül ezért egy lakótelepi környezetet, a Vásártéri Részönkormányzat Klubját választottuk. Itt társasjátékok, zenesarok, fitness sarok, kreatív foglalkozások és mozgásos tevékenységek várják a fiatalokat. A legnagyobb sikert kondi gépeink aratták a klubokat látogató fiatalok körében. Azonban nem csak a sportra van lehetőség ezekben a klubokban. Közösen készülődünk az ünnepekre is. Így készültünk együtt Húsvétra, Nőnapra és Anyák Napjára is. Szerveztünk közös kirándulásokat az Arborétumba, a Békésszentandrási strandra, a helyi fürdőbe és a Körös-maros Nemzeti Parkba. A Drogprevenciós program kapcsán egy Nyárbúcsúztató Kerékpáros Természetjáró Tábort is megvalósítottunk. Szintén a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával a péntek délutáni Ifi Klub tagjaival – ők 10-18 évesek – valósítottunk meg egy egyhetes Természetismereti tábort is az Arborétumban. Táborunkat fürdőlátogatással és éjszakai akadályversennyel gazdagítottuk a gyerekek nagy-nagy örömére.

De nem csak szórakozásból áll az élet. Hogy még jobban végezhessük munkánkat, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával szakmai tanulmányúton jártunk Pécsen. Ezen Egyesületünk Ifi Klubjainkkal dolgozó tagjai és a Klub fiatal aktivistái vettek részt. Élményekben, új ötletekben gazdag és tanulságos öt napot töltöttünk Pécsen. Táborainkról és szakmai tanulmányutunk tapasztalatairól a következő számban számolunk be.

 

Közlemények, Felhívások!

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át
Adószám: 18373600-1-04
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
Nem kerül semmibe, de nagyon sokat segít vele!

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

Sz. M. M. - Hírek

Őszi és Téli - nyitvatartás

Őszi nyitva tartás székházunkban:
Kedden
9.00 -11.30-ig és 14.00 -16.00-ig
Szerdán
14.00 -17.00 -ig
Pénteken
9.00 -11.30 és 13.00 -16.00-ig

NACSE turi

Rengeteg ruhánk van, nagyon sok a baba- és gyermekruha is, gyertek el, válogassatok!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!