Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2023. december 06., szerda, Miklós napja van.
Holnap Ambrus napja lesz.

 

 

Tegyünk gyermekeink jövőjéért Nyomtatás E-mail
Írta: Gombárné Hajni   
2013. december 18. szerda, 08:03

A Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete a Szarvas kistérségi székhely központjának integrált fejlesztése a DAOP-5.1.2/A-09-2f-2011-0003” című városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló mini-projektek támogatása keretében támogatást nyert a Helyi környezettudatosság elterjesztését szolgáló kampány, figyelemfelhívó akció a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára „Tegyünk gyermekeink jövőjéért” címmel. A mini SOFT projekt utolsó programeleme is befejeződött az elmúlt szombaton.

A program keretében egyesületünk minden korosztály számára figyelemfelhívó akciókat szervezett. Négy különböző műfajú, különböző korosztályra fókuszáló kampányt valósítottunk meg a piacon és a közterületeken elhelyezett szelektív hulladékgyűjtők használatának népszerűsítésére, az egészséges, tiszta környezet megtartása, a környezettudatos, egészséges életmód kialakítása érdekében. Kampányunk célja a helyi környezettudatosság minél szélesebb körű elterjesztését segítő tájékoztatás, illetve szemléletformálás volt. Célunk volt az is, hogy minél több helyi lakost mobilizáljunk, vonjunk be programunkba, hogy annak célkitűzéseit minél többen sajátjuknak érezzék. Úgy érezzük – és ezt a résztvevők is igazolják – elértük céljainkat.

Október 13.-án vasárnap a környezettudatosság jegyében az MTTSZ Szabadidős és lövészklub valamint a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete szervezésében részt vettünk a Világ Gyalogló Napon. A bár hűvös, de napsütéses napon szép számmal gyalogoltunk a környezettudatosság, az egészséges életmód és a szemetelés-mentes túrázás népszerűsítésének érdekében.

Október 17.-én csütörtökön a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói játékos vetélkedőn vettnek részt a környezettudatosság jegyében. Célunk az volt, hogy a gyermekek körében is népszerűsítsük a környezettudatosságot, felhívjuk a figyelmüket a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

Bebizonyosodott, hogy gyermekeink nagyon sokat tudnak a környezettudatosságról. Szeretik és védik környezetüket. Meggyőződésünk, hogy ezek a programok hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő felnövekvő generációi felnőttként is környezettudatosan éljenek majd, s erre neveljék majd gyermekeiket is.

A vetélkedőn résztvevőket édességekkel és ajándékokkal jutalmaztuk, s hogy ne felejtsenek el szelektíven gyűjteni, osztálytermükbe is vásároltunk szelektív hulladékgyűjtő edényt.
„Ne dobd ki, gyűjtsd szelektíven!” Október 19.-én szombaton délután 14 órától egyesületünk szelektív hulladékgyűjtési akciót szervezett a piacon. Az addig összegyűjtött papírt, PET palackot és rongyot ide hozhatta el mindenki, aki fontosnak érezte a környezet védelmét, és aki tenni is akart Szarvas tisztaságáért. Célunk az volt, hogy minél több szelektív hulladék gyűljön össze! Érdemes volt mindenkinek részt vennie a programon, mert a résztvevők között rengeteg ajándékot és jutalmat osztottunk szét. A fő díj két kerékpár volt. A jó hangulatú délután után mindenki sok ajándékkal, még több élménnyel telve ment haza és megígérték, ezentúl mindenki szelektíven gyűjti össze szemetét.

„Ne dobd ki, alkoss!” Október 26.-án délután 14 órától a NACSE székházában (Jókai u. 48.) a középiskolás korosztály számára szerveztünk programot. A fiatalok hulladékból készíthettek valami használati tárgyat, vagy műalkotást. A résztvevőket most is jutalmaztuk.

Rajzversenyt hirdettünk a gyerekeknek 3-14 éves korig „Ne szemetelj!” címmel, a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése érdekében. A rajzverseny eredményhirdetése december 14.-én délelőtt 9 órától a Cervinus Teátrum emeleti termében volt, a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete Karácsonyi Játszóháza előtt. Több mint 50 műalkotás érkezett be. A rajzokból is látszott, hogy a gyerekek tényleg komolyan veszik a környezet védelmét, és tisztában vannak a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával. Minden pályamunkát jutalmaztunk, így a gyerekek rengeteg ajándékkal térhettek haza erről a délelőttről is.    A programok során bebizonyosodott ismét, hogy Szarvas lakosai fontosnak tartják városunk tisztaságát és egészségét.

Gombár Györgyné, Oncsik János

 

Közlemények, Felhívások!

Felhívom mindenki figyelmét arra, hogy soha, semmilyen körülmények között ne álljon meg a NACSE szomszéd bejáróján! (Betonozott bejáró) Kérünk benneteket, vegyétek komolyan!

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

Sz. M. M. - Hírek

Őszi és Téli - nyitvatartás

Őszi nyitva tartás székházunkban:
Kedden
9.00 -11.30-ig és 14.00 -16.00-ig
Szerdán
14.00 -17.00 -ig
Pénteken
9.00 -11.30 és 13.00 -16.00-ig

NACSE turi

Rengeteg ruhánk van, nagyon sok a baba- és gyermekruha is, gyertek el, válogassatok!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!