Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2024. július 19., péntek, Emília napja van.
Holnap Illés napja lesz.

 

Civil Információs Portál - Hírek
 • Változások a Nemzeti Civil Alapprogram pályázatkezelési rendszerében

  2011. január 1-jétől az ESZA Nonprofit Kft. átadja a Nemzeti Civil Alapprogram pályázatainak kezelését a Wekerle Sándor Alapkezelőnek. • Közel egymilliárd forint támogatást nyújt a kormány a civil szervezeteknek
  A kormány 971 millió 283 ezer 500 forint összegben egyedi támogatást nyújt 240 alapítvány, közalapítvány és társadalmi szervezet részére a kormányprogramban megfogalmazott célok mentén. Ilyen kiemelten támogatott célok a gyermekekkel kapcsolatos tevékenységek támogatása, a fogyatékosok, rászorultak támogatása, a nemzetpolitikai tevékenység, a közoktatás speciális feladatainak támogatása, kulturális és kisebbségpolitikai feladatok támogatása, sport és szabadidő tevékenység támogatása. A szervezeteket 100 ezer és 35 millió forint közötti összegekkel segíti a kormány. Kiemelt támogatásban részesül a Magyar Labdarúgó Szövetség, amely 114 millió forintot kap utánpótlás-nevelési iskolai programok működtetésére.


 • Magyarország az EU soros elnökeként erősítené az önkéntességet
  Magyarország az Európai Unió soros elnökeként mindent megtesz az önkéntes munka népszerűsítése, illetve még nagyobb társadalmi elismertetése érdekében - mondta Nagy Anna kormányszóvivő vasárnap, az önkéntesség nemzetközi napján tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

 • Elfogadták a jogalkotás új keretrendszerét
  A jogalkotás folyamatát szabályozó két új törvényt is elfogadott hétfői ülésén a parlament...

 • Új elnök az NCA Tanács élén

  Az NCA Tanács javaslatára dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, aki a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért is felelős kormánytag, dr. Csizmadia Lászlót kérte fel az NCA Tanács elnökének.  • Alapos átvilágítás után, komoly átalakításokat tervez a kormány a civil szférában

  A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága felülvizsgálta a civil szervezetek működését szabályozó joganyagot és a tervek szerint jövő év elején kívánja benyújtani a Parlamentnek azt az új törvényt, amely újraszabályozza a civil szektor finanszírozását és a civil szervezeteknek adható kedvezmények körét és mértékét. • Konstruktív légkör és valódi párbeszéd jellemezte a fejlesztéspolitikai konzultációsorozat budapesti állomását
  Az új fejlesztéspolitikai rendszer országos konzultációsorozatának soron következő állomását 2010. október 21-én tartották Budapesten. A szakmai konzultációt Nyikos Györgyi fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár és Petykó Zoltán a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke vezették. A konstruktív légkörben zajló, élénk érdeklődéssel övezett konzultáción mindkét vezető hangsúlyozta, hogy legfőbb cél a gazdaság fellendítése, a foglalkoztatás bővítésének elősegítése és a pályázói kör kiszélesítése. Ezek állnak a fejlesztéspolitikai rendszer fókuszában.

 • Megújuló EGSZB

  Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagjainak a 2010. szeptember 21-től 2015. szeptember 20-ig terjedő időtartamra történő kinevezéséről szóló Tanácsi határozat (2010. szeptember 13.) alapján kinevezésre kerültek az EGSZB új tagjai. • Rétvári Bence parlamenti államtitkár bejelentette, hogy több mint száz szervezet fogalmazott meg észrevételeket a társadalmi részvételről szóló törvény tervezetéhez a szerdai határidőig
  A fogadtatás pozitív volt és a nagyarányú érdeklődésre tekintettel a véleményeket még jövő keddig fogadják. Írásban juttatta el javaslatát többek között a Közigazgatási Fejlesztési Társaság, a Magyar Bankszövetség, a Public Affairs Tanácsadók Szakmai Szövetsége, a WWF, a Zöld Nők Társadalmi Egyesület.


 • Légy te is önkéntes! - a Habitat for Humanity Magyarország felhívása

  A Habitat for Humanity Magyarország (www.habitat.hu) budapesti, debreceni, pécsi, szegedi önkéntesek jelentkezését várja időjárástól függően 2010. október 5-én, 6-án vagy 7-én megszervezésre kerülő kampányához.Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!