Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2021. január 25., hétfő, Pál napja van.
Holnap Vanda és Paula napja lesz.
Családinet cikkek
 • Vidám farsangi dalok, versek, mondókák
  Hideg, borús, szürke az idõ odakint? Mókás karneváli hangulatot varázsolnátok otthonra a gyerekekkel? Nem kell tovább keresgélnetek, összegyûjtöttük nektek a legvidámabb farsangi dalokat, verseket, mondókákat, videóval és szöveggel! Válogassatok kedvetekre és ûzzétek el együtt a telet!

 • Kuckózás dán módra - a hygge boldogságrecept
  Röpködnek a mínuszok, az ember másra sem vágyik ilyenkor, mint hogy magára húzza a legmelegebb pulcsiját, és bebújjon a szupervastag takaró alá. Lehet ezt felsõfokon is ûzni - hygge-szinten -, mert a világhírû dán boldogságmodell többrõl szól, mint egy plüsstakaró. Még a gyerekek is élvezni fogják, és kevesebb idõt töltenek a képernyõ elõtt!

 • 5 árulkodó jel, ami a magas érzelmi intelligenciájú szülõkre jellemzõ
  Tudjuk, hogy az érzelmi intelligencia kulcsfontosságú az életben! Hiába okos, vagy rátermett valaki egy bizonyos feladatra, ha érzelmi téren nem elég fejlett, nagy valószínûséggel nem lesz sikeres a munkájában. De ugyanez igaz a párkapcsolatokra vagy a családi életre, azoknak boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak a kapcsolataik, akik érzelmileg intelligensebbek és hatékonyan tudják kezelni a kedvezõtlen, stresszes élethelyzeteket otthon is.

 • A hideg is kiráz tõle: szellemet lát a gyerekem...
  Általában 6 év alatti gyerekeknél fordul elõ, hogy rendszeresen látnak valakit, akit a felnõttek nem. Egyes gyerekek teljes személyleírást adnak a halott nagymamáról, akit nem is ismertek, mások idegen bácsit vagy nénit látnak. De mit tehet ilyenkor a szülõ? Ebben segít most Szalai Katalin klinikai szakpszichológus.

 • 2021-ben ekkor érkezik a családi pótlék!
  A 2021-es év elsõ családi pótlékjára februárig várni kell, mert azt már december végén kézhez kapták a családok. De mikor érkezik az év többi hónapjában? Mutatjuk!

 • Veszélyesebb a brit mutáns a gyermekeinkre?
  Ötven-hetven százalékkal gyorsabban terjed a koronavírus új mutációja, amelyet Nagy-Britanniában észleltek elõször. A napokban Magyarországon is kimutatták, a szakértõk szerint nemsokára nálunk is ez a variáns lehet a domináns. dr. Novák Hunor gyermekorvost arról kérdeztük, veszélyes-e az új mutáció a gyermekeinkre, és kell e most bármit is tennünk.

 • Így tanítsd õszinteségre: a gyermeki hazugságok hátterében a szülõ viselkedése is állhat
  Történeteket talál ki és váltig állítja, hogy az igaz. Eltöri a bögrét és letagadja, hogy õ tette. Hazudik az iskolai jegyeirõl. Mit tehet a szülõ, ha füllentésen kapja a gyerekét? Hogy nevelje õszinteségre? Egyáltalán baj, ha a gyerek nem mond igazat? A témában Szalai Katalin klinikai szakpszichológust kérdeztük.

 • A köldökcsonk kezelése
  Elsõgyerekes szülõként ijesztõ lehet a köldökcsonk kezelése - fõleg, ha minden szakember mást ajánl. Mit tegyünk, hogyan tisztítsuk, hogy ne gyulladjon be, ne gennyesedjen és lehetõleg minél elõbb leessen?

 • Mit ne vegyél meg a babakelengye listáról?
  Sokféle lista található az interneten is, illetve jobb esetben a védõnõtõl is kapsz egyet, de biztosan van rajta olyan tétel, amit aztán egyáltalán nem fogsz használni. Én persze csak a saját tapasztalatom írom le egy kis gondolatébresztõnek, hátha Te nem veszed meg feleslegesen.

 • Termékvisszahívás - Idegenanyag (almakocsány) esetleges jelenléte
  A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyezõ terméket ne használják fel!

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!