Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2019. május 23., csütörtök, Dezső napja van.
Holnap Eszter és Eliza napja lesz.
Családinet cikkek
 • A legcsaládbarátabb és legjátékosabb tanulmányi verseny
  LÜK-bajnokság - a legcsaládbarátabb és legjátékosabb tanulmányi verseny, melynek döntõjére a gyerek viszi szórakozni a családot.

 • Túlféltés és mentális zavarok - mi lesz azokkal, akik felnõttként találkoznak elõször a veszéllyel?
  Ma, amikor már minden játszótér kipárnázott, amikor a gyerekek egyre nagyobb része soha nem mászhat fára, amikor sokan középiskolás koruk elõtt egy lépést sem tehetnek szülõi felügyelet nélkül, felmerül a kérdés: mikor és hogyan tanulja meg egy egész túlféltett generáció a veszély kezelését?

 • Készüljünk a sulira játékosan - így fejleszt a labdázás
  Az iskolafelkészítõ foglalkozások kapcsán leginkább a különbözõ feladatlapok kitöltése jut eszünkbe. Pedig a mozgásos gyakorlatok, a szem-kéz koordináció fejlesztése az írás elsajátításhoz is szükséges. Ez a képesség remekül fejleszthetõ például labdázással is. Hogy mire jó még ez az egyszerû, de nagyszerû eszköz, elmondja Licsár Szilvia pedagógus, a Játékliget szakértõje.

 • Fulladásveszélyes babaágyak, balesetveszélyes bébikompok, rollerek és etetõszékek - 18 terméket ...
  Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált laboratóriuma a gyermekek biztonsága érdekében háromkerekû játékkerékpárokat, játékrollereket, lábbal hajtható kismotorokat, gyermek etetõszékeket, bébikompokat és utazóágyakat vizsgált. Az ellenõrzött közel ötven termékbõl tizennyolcat a fogyasztóvédelmi hatóság kivont a forgalomból, ahol szükséges volt, a terméket a vásárlóktól is visszahívták - olvasható a kormany.hu oldalán.

 • "Jaj, anyám, add el a házat, vegyél rajta tehenet!" - Hogyan szoktuk aláásni ...
  Az elõzõ részbõl láthattuk: már a Maslow-féle szükségleti rangsor elsõ lépcsõjén elég könnyû megakadni, megállni és eltöprengni: jól vagyok ebben a konkrét pillanatban? Mit tehetnék magamért és esetleg a velem élõkért, hogy így legyen? Nagyon fontos, hogy amíg az elemi testi jólétünk szintjén meg nem tettük az elégséges állapotért azt, ami az adott pillanatban megtehetõ, addig ne lépjünk magasabb emeletre. Míg a Maslow I. a pillanatnyi testi jóllét fontosságára figyelmeztet, a második szinten a biztonsággal kapcsolatos szükségletek szerepelnek: fontos tudni, hogy jövõ hónapban, jövõ évben is lesz-e fedél a fejünk fölött, lesz-e mit aprítani a tejbe, lesz-e fûtés, víz, villany; váratlan baj esetén lesz-e mihez nyúlni. Anyagiakra lefordítva: van-e körülöttünk egy biztonságos pufferzóna, fennáll-e ama bizonyos "nincs hátralék, van tartalék" állapot, amitõl éjszaka jól alszik az ember. Vajon melyikünk ne esett volna kísértésbe, hogy szintet ugorjon és hanyagolja a biztonságot valamely más, magasabb rendû vagy egyszerûen vonzóbb cél érdekében?

 • Siófok a Balaton Sportfõvárosa
  Évek óta tartó trend, hogy a turizmusban egyre fontosabbá válik az aktív pihenés és a sportolás szerepe. Siófok a balatoni régió legnagyobb településeként nemcsak a legtöbb sportegyesülettel és tömegsportolási lehetõséggel rendelkezõ város, de számos színvonalas sportrendezvénynek is otthont ad, így egész évben várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat és a sportok iránt érdeklõdõket.

 • Búcsúajándék ötletek az óvó néniknek, tanároknak
  Mit adjunk ajándékba az óvó néniknek és a tanároknak, amikor gyermekeink elballagnak az óvodából, iskolából? Olyan ajándékötleteket gyûjtöttünk össze, amikkel méltó búcsút vehetünk azoktól, akik fontos szerepet töltöttek be gyerekeink életében, s akiket sosem felednek majd. Segítségül hívtunk egy óvónõt is, aki elárulta, mivel lehet levenni a lábáról egy pedagógust.

 • Nyit a LUPA
  Május 17-én megnyitja kapuit "Budapest tengerpartja", a Lupa Beach. Bár az igazi strandidõ még várat magára, a Lupa-tóhoz már az elõszezonban is érdemes kilátogatni, mivel színes programokkal is várják a látogatókat.

 • Koncert mellé: Sport! - 35 fajta sportlehetõség az EFOTT-on
  Rubint Réka Bárány Attilával karöltve készíti fel az EFOTT látogatóit, de amerikai sportok is megjelennek a kínálatban. A legsportosabb fesztiválként is számontartott EFOTT-on idén július 9-15. között 35 féle testedzési formát kínálnak. Az egészséges életmód népszerûsítésében közkedvelt sportolók segédkeznek, és olyan új programok is elérhetõk lesznek, amelyek bemelegítenek az esti bulira - vagy éppen felráznak az esti buli után.

 • Mindennapi orvosi lecke a körmökrõl és a hajhullásról
  Az alábbiakban egyik kedves betegünk történetét kívánom megosztani a Tisztelt Olvasókkal, mivel sok hasonló panasszal kerestek fel az utóbbi idõkben szakrendelésünkön.

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!