Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2021. április 14., szerda, Tibor napja van.
Holnap Anasztázia és Tas napja lesz.
Családinet cikkek
 • Mitõl lesz hatékony a kommunikációnk?
  Az életünk, a mindennapjaink szerves része a kommunikáció. Az életünk minden területére vonatkozóan elért sikereinket jelentõsen befolyásolja milyen szinten és minõségben értünk szót másokkal. Milyen a jó kommunikáció és miért fontos, hogy jól kommunikáljunk?

 • "Ma van a születésnapod, amit már nem tölthetünk együtt soha többet!" - a ...
  Két hét különbséggel halt meg a fiatal házaspár koronavírusban. Az árván maradt 14 éves Lilla és 15 éves Gréti a nagyszülõkhöz kerültek. A család tragédiájáról a nagyobbik lány igazgatója nyilatkozott a Családinetnek.

 • "Fogamzásgátló szedése mellett lett pozitív a terhességi tesztem: egyedül vállaltam ...
  Anikó 18 éves kapcsolat után vált el férjétõl, akinek személyiségét teljesen átformálta a szenvedélybetegsége. Az édesanya önkormányzati lakásba költözött két gyerekével. Már épp berendezkedtek, amikor csodával határos módon várandós lett.

 • Várjuk, de nem bármilyen áron - pedagógusok, szülõk és diákok az iskolanyitásról
  A beoltottak számának növekedésével fokozatosan újraindul az élet Magyarországon. A folyamat egyik lépcsõfoka az óvodák és az általános iskolák április 19-re tervezett újranyitása, amely azonban sokakat aggodalommal tölt el. A szülõk és a pedagógusok attól tartanak, az oktatási-nevelési intézmények lesznek a rohamosan terjedõ járvány új gócpontjai.

 • A testvér érkezése csodálatos - de kinek?
  A testvérféltékenység természetes jelenség, nem is feltétlenül negatív, hiszen például a rivalizáció helyzet kezelését itt kezdjük elsajátítani, ezzel együtt az elsõ kistestvér érkezése komoly kihívást jelenthet "a legjobb családban is". A továbbiakban adunk néhány tippet, mi könnyítheti meg a kezdeti idõket.

 • "5 pici gyermeke elbúcsúzott tõle"- Édesapjuk belehalt a koronavírusba, az ...
  Nincsenek szavak arra, mit érezhet most az édesanya, és 5 gyermeke. Az édesapát április 14-én, szerdán temetik. A tragédia miatt az anyagi helyzetük is nehézzé vált, több hitelük is van, de a mindennapi megélhetés is gondot okoz. Az Anyák az Anyákért Alapítvány arra kéri az embereket, hogy aki tud, segítsen a családon.

 • Április 19-én kinyitnak az iskolák - A pedagógusok nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz
  Felháborodott szülõk, kétségbeesett tanárok. Sokan nem értenek egyet az iskolák és óvodák nyitásával. Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagja a Családinetnek elmondta, hogy a szülõk egy 2012-es EMMI rendeletre hivatkozva dönthetnek úgy, hogy nem engedik iskolába gyereküket.

 • A terhesség jelei
  Ha egy nõ fáradtabbnak érzi magát a szokásosnál, általában fel sem merül benne a gyanú, hogy esetleg várandós. Pedig a terhesség jelei között szerepelnek olyan lényegtelennek tûnõ panaszok is, mint a kimerültség, fejfájás. Ha az utóbbi idõben szokatlan tüneteket tapasztalsz magadon, olvasd végig az alábbi felsorolást. Elõfordulhat, hogy mind összefügg és egy dolgot jelent: terhes vagy

 • Miért "felejtjük el" egymást szeretni?
  Feleség: Sose figyelsz rám. Férj: Hogy-hogy nem figyelek Rád? Hisz értetek dolgozom. Feleség: "Értünk (?!) dolgozol. De mindig egyedül megyek anyáékhoz. Meg mikor voltunk együtt kirándulni hétvégén? Férj: Én hétvégén már nagyon fáradt vagyok. És sokszor akkor még ott van a szekrény is, ami arra vár, hogy végre beszabjam itthon a helyére. Feleség: Hát ez az! Az már nem is fontos, ami itthon lenne a dolgod. Már két hete nem tudom Neked elmondani, hogy Danikát bántották az óvodában. Hisz annyi idõd sincs, hogy velem váltsál pár mondatot.

 • "Én vagyok az a kislány, akit 14 éve megmentettél. ...
  Mi is örömmel adunk hírt a különleges találkozóról. Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság Facebook-oldalán közzétett történet szerint a ma 18 éves Vékás Gréti sosem felejti azt a napot, amikor 4 éves korában egy tûzoltó kimentette õt egy debreceni égõ lakásból, ahol a kislány látogatóban volt nagyszüleinél. Ezért is döntött úgy, hogy megkeresi megmentõjét. Tímár János tûzoltó fõtörzszászlóst arról kérdeztük, hogy emlékezett-e erre a káresetre, és hogy mirõl beszélgettek Grétivel, amikor találkoztak.

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!