Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2020. október 25., vasárnap, Blanka és Bianka napja van.
Holnap Dömötör napja lesz.
Családinet cikkek
 • Kiközösítik a gyermeked? Így segíts neki!
  "Nem játszanak velem és nem akarják, hogy a barátjuk legyek." Olyan mondatok egyike, amit szülõként nem akarsz hallani! Eleinte talán legyintesz és próbálod meggyõzni arról, hogy majd lesznek más barátai. De ha mélyebben belegondolsz, akkor látod, hogy ez nem csak egy elejtett mondat, hanem ez az akkori kis életének legnagyobb traumája. Mit tehetsz szülõként, ha gyermekedet kiközösítik? Hogyan segíthetsz neki?

 • De mégis, hogyan kell beszélni egy kamasz fiúval a maszturbációról?
  Fogvesztések és növések, mutáló hang, szõrösödés... ugyan hogyan tudná jól feldolgozni ezeket a változásokat egy kamasz? Ráadásul a pénisze is külön életet kezd élni. Fontos feladatunk a felvilágosítás. De hogyan?

 • Kitálaltak az édesanyák: 3 gyerek nevelése okozza a legnagyobb fejtörést és stresszt
  Az anyaság teljes mértékben fenekestõl felfordítja egy nõ életét. Nem csak a teste és a fizikai lénye változik meg, hanem a gondolkodásmódja, világlátása, tettei, szokásai - hiszen minden egy kis törékeny gyermek szükségleteinek van alávetve.

 • Öt dolog, ami sose mondj egy szorongó gyereknek
  Ha gyermekünk szorong, szeretnénk segíteni, próbáljuk megnyugtatni, csitítgatni, de nem segít. Ilyenkor jön a düh, majd a szokásos önvád. Mégis mit tehetünk, mit mondhatunk még, hogy megnyugodjon? Vannak ebben a helyzetben jó válaszok, rossz válaszok?

 • A minõségi idõ számít nem az idõ mennyisége - próbáld ki és figyeld meg a hatását gyermekeden!
  Akinek gyermeke van jól tudja, hogy a babák az elsõ hónapokban szinte elválaszthatatlanok az édesanyától, gyakran az édesapától is. Késõbb, amikor nagyobbak lesznek és elkezdik felfedezni a körülöttük lévõ világot, akkor ez az idõ egy kicsit hosszabb lesz. Idõvel pedig még hosszabb. Te pedig ott állsz szülõként és azon gondolkodsz, hogy elég idõt töltesz-e velük. Én azt mondom, hogy ne az idõ mennyiségére, hanem az együtt töltött idõ minõségére figyelj!

 • Van ideális gyerekszoba, ahol soha nincs rendetlenség? A titok a ZERO WASTE!
  A mûanyagmentes, minimálisra - sõt lehetõleg nullára - redukált szemét mennyisége sok családnál fontos szempont lett, mióta a Föld bolygó ilyen nagy bajban van. A családok szintjén ezt tudjuk tenni, és sokan vagyunk, akik tényleg tenni is akarunk ezért.

 • 6 horror-vígjátékba illõ jelenet, amivel a szobatisztaságra szoktatás alatt találkozhatsz
  A bilire szoktatás sírva nevetõs folyamatáról csak annak van igazán fogalma, aki már végigélte. 6 pontban összegyûjtöttük gyakorló anyukák tapasztalatait, hogy ne érezd magad UFO-nak, ha veled is megtörténik!

 • Hogyan teremthetnél magadnak tápláló (pár)kapcsolatot?
  Milyen lenne, ha olyan világban élnél, ahol ha kérdezel és kérsz, megjelenik? Mi lenne, ha kipróbálnád pár napig, ha kérdésben élsz és nem kikövetkeztetésben, mit teremtene neked? Kérj egy tápláló kapcsolatot testednek és a lelkednek is!

 • Hogyan legyél jó szülõ? 7 tudományos módszer a gyerekneveléshez
  Po Bronson és Ashley Merryman könyve, a NurtureShock: New Thinking About Children (SzülõSokk: a gyerekek új típusú megközelítése), látványos módon foglalja össze a legújabb kutatásokat a "jó gyereknevelésrõl".

 • Hogyan (ne) tanítsunk verset a gyereknek?
  Megmutatunk egy olyan módszert a verstanuláshoz, ami nem csak élmény, de nagyon hatékony is! Ezzel a módszerrel nyerik sorra gyerekek az iskolai versmondó versenyeket, és kapnak ötösöket órán, anélkül, hogy kínlódnának!

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!