Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2023. március 28., kedd, Gedeon és Johanna napja van.
Holnap Auguszta napja lesz.

 

KarrierPlusz RSS
 • Stabilitás, innováció – Richter Gedeon Nyrt. (X)
  A több, mint 120 éves múltra visszatekintő Richter Gedeon Nyrt. a magyar gyógyszeripar meghatározó vállalata, és jelentős szerepet tölt be a nemzetközi piacon is. A Richter név nemcsak innovatív termékeket takar, hanem olyan munkahelyet is, ahol jó és érdemes dolgozni. Vajon mi teszi a Richtert a fiatal tehetségek és a tapasztalt szakemberek számára egyaránt vonzó választássá?

 • 10 tényező, amitől kiemelkedő egy munkaadó
  A Covid óta első nagyvállalatként november elején a Rossmann kapta meg a Legjobb munkahely díjat. Ennek apropóján azt foglaltuk össze, milyen tényezők kellenek ahhoz, hogy egy munkaadó vonzó legyen 2022 álláspiacán.

 • Így kerüld el az elbocsátást – tíz tipp
  A munkavállalói lét egyik legdrámaibb pillanata, amikor a vezető közli, hogy nem számít munkánkra. Rengeteg oka lehet az elküldésnek: rossz teljesítmény, költségcsökkentési kényszer, a saját embereit hozó új vezető. Fokozza a feszültséget, derült égből villámcsapásként ér a hír és nincs anyagi tartalékod. Miképpen lehet csökkenteni a kirúgás kockázatát illetve a legjobb helyzetből várni a folytatást.

 • Egy döntés, amit 2052-ben sem bánhatsz meg (x)
  Gyakornoklét az Abesse Informatikánál

 • Így találj állást három hónap alatt
  Ugyan valószínűleg idén népszavazás lesz az álláskeresési járadék 3-ról 9 hónapra emeléséről, ám most három hónapig jár maximálisan ez a juttatás. Bármi is történik, az álláskeresők is tehetnek azért, hogy rövidítsék az álláskeresési időt. Két részes sorozatunkban az álláspályázás felgyorsításához adunk tanácsot.

 • Hogyan készülj online állásinterjúra? - tippek 10 pontban
  Amióta megjelent a Covid, jelentősen megváltozott a toborzás-kiválasztás. Egyre több munkaadó nem személyesen, hanem online hallgatja meg a pályázókat. Az állásinterjún előforduló témák, kérdések ezzel nem változnak, ám a műfaj speciális készülést igényel a jelöltektől. Most bemutatjuk, mire is figyelj.

 • 10 jel, hogy itt az ideje munkahelyet váltani
  A koronavírus-járvány első éve után Nyugat-Európában és az Egyesült Államok csúcson a felmondások száma. Magyarországon egyelőre ezt trendszerűen nem lehet kijelenteni, ám év vége felé közeledve érdemes egy kis önvizsgálatot tartani, hogy a megfelelő helyen dolgozom-e. Nézzük, milyen jelek lehetnek gyanúsak, hogy itt az ideje körülnézni a munkaerőpiacon.

 • Így kérj béremelést!
  A minimálbér 20 százalékkal - bruttó 200 ezer forintra - emelkedik 2022. januárban, az infláció 2021. októberben 6,5 százalék volt. Sok cég emelni fogja a béreket, ám nem mindenki és nem ugyanolyan mértékben. Főleg hazai kis- és közepes vállalkozásoknál nincsenek erre kiforrott folyamatok, ekkor nagyobb jelentősége van a munkavállalók rámenősségének, idegen szóval asszertív viselkedésének. Hogyan lehet egy fizetésemelésnek megágyazni?

 • Miként fogalmazd meg a fizetési igényedet?
  “Mennyit is kérjek?” Állásra pályázók gyakori vívódása a bérigény megfogalmazása. Azért is fontos a legtöbbet kihozni ebből, mert számos munkaadó sokkal nehezebben emel évről évre. Nézzük, milyen szempontokat vegyél figyelembe, és hogyan kommunikáld, mennyiért vállalnád el a munkát.

 • Hogyan szimatold ki, hogy a neked megfelelő céghez pályáztál?
  A munkahelyváltás vagy frissdiplomásként az első munkaadóhoz való elköteleződés nem könnyű döntés. A legtöbben stabil, megbízható állásra vágynak, olyan munkahelyre, ahová jó bejárni, ahol lehet fejlődni, ahol inspiráló a vezető. Hogyan lehet kiszimatolni, hogy a kinézett cég megfelel-e az elképzeléseidnek?

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!