Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2019. május 23., csütörtök, Dezső napja van.
Holnap Eszter és Eliza napja lesz.
KarrierPlusz RSS
 • 6 reggeli rituálé, amelyeket ha megszoksz, nem lesz előtted akadály
  Ki korán kel, aranyat lel, tartja a népi bölcsesség, és igazára azóta sem cáfolt rá a történelem

 • 6 dolog, amit tudnod kell, mielőtt vezetői székre pályázol
  Bizonyára te is hallottad már a bölcsességet, nem az számít, honnan indulsz, hanem az, hová jutottál. Azonban azt is mondják, minden kezdet nehéz. Amikor pedig vezető álláskeresésről van szó, igenis sokat nyom a latba, hogyan kezdesz neki. Mindegy, miért mentél vissza a munkaerőpiacra, célszerű házi feladatot készíteni, mielőtt belekezdenél a vezető pozíciók hajkurászásába.

 • Így manipulálhatnak az érzelmi intelligencia segítségével (és hogyan védekezz ellene)
  Több mint fél évszázada kutatják az érzelmi intelligenciát. Bebizonyosodott róla, hogy mások érzelmeit megértve nemcsak jóra lehet használni, hanem hatalmi eszközzé válhat, ha elvetemült emberek – politikusok, munkahelyi főnökök vagy akár azok, akik a barátainknak mondják magukat – használják ellened.

 • A rossz menedzserek 7 főbűne
  Régi igazság, hogy a távozó dolgozók általában nem a céget hagyják ott, hanem a menedzserüket. A rossz főnök pokollá teheti a beosztottja életét, pedig a hét főbűnt könnyű lenne elkerülni.

 • Ezeket kérdezd, ha meg akarod kapni az állást
  Az állásinterjún feltett kérdéseid többet árulhatnak el rólad, mint a HR-eseknek adott válaszaid. És persze te is értékes információkhoz jutsz.

 • „Vidd a gyerekedet a munkába nap” – Számos előnye van!
  Bringázz a munkába nap; Vidd a kisállatodat a munkába nap – Ma már egyre több kezdeményezés próbál hozzájárulni az új generációk számára is vonzó munkahely megteremtéséhez. A Vidd a gyerekedet munkába nap (hivatalosan Vigyük a lányainkat és fiainkat a munkába nap – Take our doughters and sons to work) nemcsak az eseti gyerekfelügyeletre adhat megoldást, de számos előnye lehet a munkahelyi kultúrára nézve, sőt a jövő generációjának is segíthet saját karrierdöntései megalapozásában.

 • 5 tipp, hogyan segíts a távmunkásoknak az izoláció elkerülésében
  A távmunka egyre gyakoribb a modern üzleti vállalkozások körében, függetlenül attól, hogy teljes munkaidőben történik-e, vagy csak egy eseti bónusz a rendszeresen ingázók számára. A Gallup jelentése szerint 2016-ban az amerikai munkavállalók 43%-a töltött már időt távmunkában, és bár itthon ez az arány még csupán 2.5%, a távmunkások száma vélhetően folyamatosan bővülni fog a munkaerő-piaci helyzet és a technológia által kínált innovatív munkavégzésnek köszönhetően.

 • Az örök kérdés: számít-e a CV mérete vagy sem?
  Talán az önéletrajzírással kapcsolatban ez az egyetlen olyan kérdés, ami szinte mindig felmerül: tényleg számít-e, hogy milyen terjedelmű ez a fontos dokumentum? A szakma véleménye nagyon megoszlik: HR-vezetők, szakmai újságírók, karrier coachok mai napig nem döntötték el, mi a helyes terjedelem.

 • Ezért nincs értelme többé a munka-magánélet egyensúlyáról beszélni
  A munka-magánélet egyensúlyának fogalma kezd elavulttá válni. A rugalmas munkaidő biztosításával többé nem jelentene problémát az egyensúly megtartása, így a két életterület szigorú szétválasztása is értelmetlenné válik.

 • Itt a Z generáció, és teljesen felforgatja a munka világát
  Az új nemzedék már itt van, meg kell tanulnunk együttműködni vele.

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!