Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2022. október 02., vasárnap, Petra napja van.
Holnap Helga napja lesz.

 

 

A család az élet legnagyobb ajándéka Nyomtatás E-mail
Írta: nacse   

Kövér László szerint a család forradalmára van szükség Európában, a család az élet legnagyobb ajándéka, amivel megajándékozzuk egymást, Európát és a világot. Az Országgyűlés elnöke erről a családi történetekkel foglalkozó Életmese című pályázat díjkiosztó ünnepségén beszélt pénteken Budapesten.

A házelnök hangsúlyozta, hogy nagy szavakra nincs, apró tettekre annál inkább szükség van a hétköznapokban. "Időről időre fel kell mutatni a példákat, hogy családban élni jó" - mondta, hozzátéve, hogy "a család az a hely, ahol a legboldogabban élhetünk, ahol otthon lehetünk a világban".

Kövér László szerint Európa vagy újra felfedezi saját gyökereit, benne a családot, vagy megszűnik Európa lenni és olyan kultúráknak adja át a helyét, amelyek nem csak tudják, meg is élik, mi az, hogy család.

Hangsúlyozta, hogy a család nem pusztán eszmény, hanem az életünk legfontosabb, szeretetet adó része, ahol minden nap újra kell és újra is lehet kezdeni mindent. A család az első hely ahol megtanulhatjuk az összetartozást a mindennapokban, egymás tiszteletét, a sokat emlegetett toleranciát - tette hozzá.

Az Életmese pályázatot a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, valamint a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete hirdette meg.

Radnainé Filep Ildikó, a debreceni egyesület elnöke ismertetve az Életmese pályázat ötéves történetét elmondta, először személyes, szülőkről nagyszülőkről, dédszülőkről tanulságos, igaz történeteket vártak. Később a gyermekek felcseperedéséről szóló történetekkel bővült a pályázat.

Az idén 568 pályázat érkezett Magyarországról és a környező országokból, a legtöbb Délvidékről. A legfiatalabb pályázó hét, a legidősebb 86 éves volt.

Az ünnepségen 28 díjat osztottak ki. A legkiválóbb pályamunkákat az idén két kötetben jelentették meg.

Soltész Miklós szociális államtitkár arról szólt, hogy az Életmese és más, hasonló pályázatok erősítik a mostani szülőket és a családalapítás előtt állókat.

Szerinte azért is fontos ez a pályázat, mert akik a személyes történetek segítenek másoknak, akik így sokkal inkább meg tudják valósítani azokat az álmokat, amelyeket a családalapításkor terveznek. Az írások másokon is segítenek, lehet, hogy erősítést fognak adni édesanyáknak a mindennapi küzdelmekben - tett hozzá.

Forrás:MTI

 

 

Közlemények, Felhívások!

Felhívom mindenki figyelmét arra, hogy soha, semmilyen körülmények között ne álljon meg a NACSE szomszéd bejáróján! (Betonozott bejáró) Kérünk benneteket, vegyétek komolyan!

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

Sz. M. M. - Hírek

NACSE turi

Rengeteg ruhánk van, nagyon sok a baba- és gyermekruha is, gyertek el, válogassatok!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!