Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2021. június 15., kedd, Jolán és Vid napja van.
Holnap Jusztin napja lesz.
Gyermeknapok 2009 Nyomtatás E-mail
Írta: Gombárné Hajni   

Sok gyerek, sok gyermeknap és rengeteg móka, játék, kacagás.

Nagyításhoz kattints a képre!

Ez jellemezte a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesületének elmúlt időszakát, hiszen a gyermeknapok időszaka volt ez.

Volt benne részünk bőven a gyerekek nagy-nagy örömére. Először a Csabacsüdi Gyermeknapon vettünk részt. Sátrunknál kavicsot díszítettek, parafa dugóból állatkákat és meseszép színes képeket készítettek a gyerekek. A Csabacsűdiek vidám műsorokkal, ugrálóvárakkal, ügyességet próbára tevő játékokkal, arcfestéssel, hintózással és rengeteg élménnyel várták a gyerekeket. Sok-sok finomság is jutott minden résztvevő gyereknek.
A móka késő estig tartott, és színes tűzijáték zárta a napot.

Ugyanezen a napon várták Ezüstszőlőben is vidám mulatságra az érdeklődő kicsiket és nagyokat. Itt is ott volt egyesületünk játszóházi sátra. Izgő-mozgó papír állatokat készítettek a kisebbek és ízlésesen díszített saját tervezésű papírtartó dossziékat a nagyobbak. De kellemes műsorral, finom étellel, aszfaltrajz versennyel és remek hangulattal is szórakoztatták a résztvevőket a szervezők.

Szarvas Város Gyermeknapja volt a következő örömteli ünnep. Ezt már a gyerekek által birtokba vett új játszótéren rendezte meg a város. Itt is vidám színpadi műsorokkal és színes foglalkoztató programokkal szereztek boldog napot a gyerekeknek. Egyesületünk sátránál bohókás „fű-fejet”, rongy bohócot, kékfestő rongybabát, csipeszvirágokat és szebbnél szebb karkötőket készíthettek az alkotni vágyó gyermekek. Ha megunták az alkotást, az ugráló várban vezették le energiáikat, vagy a színvonalas színpadi műsorokban gyönyörködhettek az ünnepeltek.

Nagyításhoz kattints a képre!
Nagyításhoz kattints a képre!

Ezen a napon még egy gyermeknap volt a városban.  Ezt az elfogadás és megismerés jegyében a Vásártéren rendezte meg a Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület a roma és nem roma gyerekek nagy-nagy örömére. Az Élelmiszer Banktól a gyermeknapi rendezvényre nyert finomságokból is jutott mindenkinek. De volt itt vattacukor, játszóház, színpadi műsor, ugráló vár, kutya bemutató és még ezerféle élmény az ünnepeltek szórakoztatására. Egyesületünk sátránál színes virágokat és papír állatokat készíthettek az ügyes kezű kis alkotóművészek. Még a szakadó eső sem tudta elmosni a jó hangulatot. Láthattuk, hogy milyen jó együtt játszani nemre, korra, vallásra és etnikai hovatartozásra tekintet nélkül.

Másnap a fürdőben ünnepeltük a gyermekek napját. Egyesületünk játékos vizi vetélkedőre hívta a gyerekeket. Kellett karikán átúszni, víz alól labdát „menteni”, célba dobni, versenyt úszni és még sorolhatnánk a sokféle mókát. Sorversenyben mérkőztek meg a vállalkozó kedvű gyerekek a győzteseknek kijáró elismerő tapsért, s a minden résztvevőnek jutó „édes ajándékokért”. A jutalmakat Dr. Demeter László, a fürdő gyerekszerető igazgatója ajánlotta fel a résztvevőknek. A nagycsaládos gyerekeket uzsonnával várta a fürdő vezetősége. A versenytől kiéhezett gyerekek gyorsan tüntették el a finom falatokat, és már újra a vízben voltak. Egész estig kitartott a jókedv és a mókázás. Fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagodva tértünk haza. Jövőre is jövünk – mondogatták a gyerekek.

És még nem volt vége! A Nagycsaládosok Délalföldi Régiós Gyermeknapját az idén a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesülete rendezte. Ezzel a társ egyesülettel évek óta nagyon jó kapcsolatot ápolunk, így igazi barátként fogadták egyesületünk csapatát. Itt is vetélkedők, ügyességi játékok, színpadi produkciók várták a gyerekeket, akik fáradhatatlanul teljesítettek és alkottak egész nap. Az ügyességi feladatok mellett a tudás is fontos volt. De közlekedésfejlődés vagy sport – gyerekeink mindent tudtak és remekül teljesítettek. Meg is lett az eredménye, a remek nap élményei mellett hatalmas ajándékkosarakkal lettek gazdagabbak.

A finom ebédet jóízűen elfogyasztva újult erővel folytattuk a szórakozást. Este kitikkadtan, de boldogan, tele mesélni való élményekkel szálltunk fel a vonatra és indultunk haza. Ez is vidám és mozgalmas nap volt, tele meglepetésekkel.

- Jó lenne, ha minden nap Gyermeknap lehetne!

Gombár Györgyné

Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete

Szóvivő

 

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

Őszi és Téli - nyitvatartás

Őszi nyitva tartás székházunkban:
Kedden
9.00 -11.30-ig és 14.00 -16.00-ig
Szerdán
14.00 -17.00 -ig
Pénteken
9.00 -11.30 és 13.00 -16.00-ig

NACSE turi

Rengeteg ruhánk van, nagyon sok a baba- és gyermekruha is, gyertek el, válogassatok!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!