Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2021. június 13., vasárnap, Antal és Anett napja van.
Holnap Vazul napja lesz.
A NAGYCSALÁDOSOK SZARVASI EGYESÜLETÉNEK polgármester és önkormányzati képviselő jelöltjei Nyomtatás E-mail
Írta: Gombárné Hajni   

Tisztelt Szarvasiak!

Egyesületünk civil jelöltjei az Önök támogatásának és megelőlegezett bizalmának köszönhetően az ajánlószelvények gyűjtése során, ötödszörre is sikerrel vették az akadályt, így szeptember 3-án hivatalosan képviselőjelöltté váltak! Előrelépést jelent a korábbi önkormányzati választásokhoz képest, hogy most önálló polgármester jelöltünk is van! Ezzel a jelöltállító pártok mellett egyedüli civil szervezetként veszünk részt az önkormányzati választáson!

Jelöltjeink:

Alsó sor balról: Nagy Sándorné, Gombár Györgyné, Homonnai Tiborné Felső sor balról: Medveczki István, Deme Mihály, Dankó Pál, Szabó Zsolt, Józsa Vilmos

 • Józsa Vilmos, halbiológus – polgármester és az 5. vk. képviselőjelöltje
 • Medveczki István, ny. tűzoltó - 1. vk. képviselőjelöltje
 • Szabó Zsolt, fotóművész - 2. vk. képviselőjelöltje
 • Dankó Pál, szakmérnök - 3. vk. képviselőjelöltje
 • Gombár Györgyné, TANODA vezető - 4. vk. képviselőjelöltje
 • Homonnai Tiborné, egyesületi elnök - 6. vk. képviselőjelöltje
 • Deme Mihály, vállalkozó - 7. vk. képviselőjelöltje
 • Nagy Sándorné, tanító - 8. vk. képviselőjelöltje

Joggal merül fel potenciális és lehetséges választóink körében a kérdés, hogy az október 3-i önkormányzati választásra miért kell elmenni és miért érdemes civil jelöltjeinkre szavazni?
Sokan gondolják úgy, hogy városunkban a jelenlegi önkormányzati irányítási gyakorlat semmiben sem különbözik az egykori tanácsrendszerétől!

Nyugodt lelkiismerettel állítjuk, hogy az esetenként csaló látszat ellenére ez nem így van! Az önkormányzati rendszer kialakításánál, bázisdemokrácián alapuló irányítási rendszer jött
létre, melynek az volt a lényege, hogy a döntéseknél azok kapjanak beleszólási jogot, akiknek az érdekéről van szó! A törvényalkotók úgy gondolták, hogy a korlátlan politikai lehetőségek majd a civileket emelik fel, mivel itt elsősorban a helyi beágyazottság, a lokálpatriotizmus és a rátermettség a fontos! Sajnos az elmúlt húsz évben az önkormányzatiságra rátelepedett a civil szerveződéseket megfojtó rideg pártstruktúra.

Úgy gondoljuk, hogy a város lakossága előtt álló nehéz időszak indokolttá teszi, hogy visszatérjünk az önkormányzatiság lényegéhez:

 • a város ügyeinek intézésében a civil befolyás visszaszerzéséhez.
 • a lakosok ne a rutin, ne a pártpolitikában megjelenő ideológiai elkötelezettség, hanem a józan ész alapján adják le szavazatukat az arra érdemes jelöltekre.

Ne a szavazó fülkében döntsenek a pillanat hatása alatt, hanem korábban vegyék számba, mit tudnak közvetlen és tágabb környezetükről, saját képviseletükre keressenek a távlati érdekeiknek megfelelően eljárni kész személyt, szervezetet.
Visszatekintve az elmúlt időszakra elismerjük annak eredményeit és örömmel állapítjuk meg, hogy a felújításoknak köszönhetően szépült városunk, javultak az oktatás feltételei. Sajnos az adót fizető vállalkozások köre nem bővült, új munkahelyek sem alakultak oly mértékben, hogy azok pótolhatták volna a megszűnőket.

Köztudott, hogy ez a fejlődés milyen áron valósult meg, vagy mely lakossági elvárások nem realizálódtak, mivel nem érték el a helyi vezetés ingerküszöbét. Úgy gondoljuk, hogy eljött az idő egy új városvezetési stratégia közös kidolgozására, ami munkahelyek teremtésével bővíti az adófizetői bázist, valamint előnyben részesíti a lakosság által igényelt szolgáltatásokat, beruházásokat. A program megalkotása csak a lakosság széleskörű bevonásával lehetséges, melynek során felnőttként kell kezelni a szarvasiakat és őszintén eléjük kell tárni városunk várható gazdasági, pénzügyi helyzetét.

Köztudott, hogy önkormányzatunk adósságállománya az elmúlt négy évben jelentősen nőtt. A kitűzött célok, melyekért cserébe a városvezetés vállalta az eladósodást, nemesek voltak. Habár a felvett hitelek nem lettek működési költségekre fordítva, az adóságot a 2011-12-es időszakban el kell kezdeni törleszteni, attól függetlenül, hogy a teljes hitel fel lett-e használva, vagy sem! Nem hisszük, hogy a svájci frank árfolyamának emelkedése csak a magán devizahitelesek törlesztő részletét növeli, ezért nem szeretnénk, ha a hitelek törlesztésének ára a helyi szolgáltatások színvonalának további csökkentése, újabb intézmények bezárása, összevonása, vagy egyháznak történő átadása lenne!

Véleményünk szerint a fentieken kívül is számos olyan téma van városunkban, melyeket nem lehet tovább a szőnyeg alá seperni! A teljesség igénye nélkül az alábbi témák közös megvitatását és programba vételét tartjuk elengedhetetlennek:

 • helyi vállalkozások és új munkahelyek létesítésének támogatása
 • oktatás, kultúra,
 • közbiztonság, vagyonvédelem,
 • mezőgazdaság, környezetvédelem, turisztika,
 • esélyegyenlőség, szociális háló,
 • nagycsaládosok, idősek érdekvédelme,
 • külterületen élők életminőségének javítása.

A választásokig tartó időszakban a jelöltjeink bemutatása során kívánjuk részletesen ismertetni az ezekkel kapcsolatos akciótervünket.

Nagycsaládosok Szarvasi Egyesületének vezetősége

CIVIL KURÁZSI A SZARVASIAKÉRT!
NE DÖNTSENEK RÓLUNK – NÉLKÜLÜNK!
SZAVAZZON A NAGYCSALÁDOSOK JELÖLTJEIRE!

 

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

Őszi és Téli - nyitvatartás

Őszi nyitva tartás székházunkban:
Kedden
9.00 -11.30-ig és 14.00 -16.00-ig
Szerdán
14.00 -17.00 -ig
Pénteken
9.00 -11.30 és 13.00 -16.00-ig

NACSE turi

Rengeteg ruhánk van, nagyon sok a baba- és gyermekruha is, gyertek el, válogassatok!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!