Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2024. május 19., vasárnap, Ivó és Milán napja van.
Holnap Bernát és Felícia napja lesz.
Új lendülettel Szarvasért! – bemutatták programjukat a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesületének polgármester- és képviselőjelöltjei Nyomtatás E-mail
Írta: nacse   

Bemutatkoztak és bemutatták programjukat a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete színeiben induló pártoktól független jelöltek Szarvason szeptember 9-én. Az „Új lendülettel Szarvasért!” program kiemelt elemei többek között a munkahelyteremtés, a szociális biztonság és a város közbiztonságának javítása, az egészségügyi ellátás problémáinak megoldása. Az egyesület színeiben a város mind a nyolc választókerületében indul pártoktól független képviselőjelölt. A polgármesteri posztért Csanádi László szállt versenybe. A polgármesterjelölt és a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete színeiben induló képviselőjelöltek mindegyike megszerezte az induláshoz szükséges aláírásokat.

Pártoktól független jelöltekre is szavazhatnak a szarvasiak a 2014. októberi önkormányzati választásokon: Csanádi László, a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesületének (NACSE) polgármesterjelöltje mellett további hét képviselőjelölt mutatkozott be a szervezet mai sajtótájékoztatóján, amelyen sajtó képviselői mellett nagy számban vettek részt a jelölteket támogató és érdeklődő szarvasiak is.

Az egyesület jelöltjeként az 54 éves agrármérnök végzettségű, az elmúlt 25 évben a mezőgazdaságban és kereskedelmi területen vezetőként dolgozó Csanádi László indul a polgármesteri címért.

A Nagycsaládosok Szarvasi Egyesületének képviselőjelöltjei: Csanádi László (polgármesterjelölt és az 1. vk. képviselőjelöltje), Bakula János (2. vk.), Dobruczky Zsolt (3. vk.), Gombár Györgyné (4. vk.), Józsa Vilmos (5. vk.), Homonnai Tiborné (6. vk.), Kovács Dániel (7. vk.) és Dankó Pál János (8. vk.).

A ma bemutatkozó jelöltek mindegyike erős szarvasi gyökerekkel rendelkező, Szarvas fejlődése iránt elkötelezett helyi lakos. Az „Új lendülettel Szarvasért!” címmel meghirdetett programjuk a város lendületes fejlődését célozza: munkahelyteremtést, Szarvas közbiztonságát, rehabilitációját, valamint a helyiek szociális helyzetének, egészségügyi ellátásának javítását, a nemzeti sportváros rangjának visszaállítását célzó tervek megvalósítását tartalmazza.

ÚJ LENDÜLETTEL SZARVASÉRT! PROGRAM

Az „Új lendülettel Szarvasért!” program egyik kulcseleme a munkahelyteremtés Szarvason. A helyi vállalkozások helyzetének erősítése mellett a cél, hogy új vállalkozások települjenek a városba. A helyi vállalkozások fejlődését többek között pályázatírással támogatják, a helyiek elhelyezkedési esélyeit pedig hiányszakmák oktatásával segítik, amennyiben erre választói felhatalmazást kapnak. Az Új lendülettel Szarvasért! program egyik legfontosabb célkitűzése új szarvasi munkahelyek teremtése, a meglévő álláshelyek biztonságának növelése és a fiatalok elvándorlásának csökkentése.

A Nagycsaládosok Szarvasi Egyesületének jelöltjei a szociális hálót és biztonságot az ellátórendszer újragondolásával kívánják erősíteni. Kiemelt szerepet kap a NACSE jelöltjeinek választási programjában új utak, járdák és csatornák építése a külső kerületeken is. A programban megfogalmazottak szerint a város-rehabilitációban a fókusz a szökőkútépítés helyett sokkal inkább a játszóterek építésére helyeződik át.

Célunk, hogy végre érezzük magunkat biztonságban a város minden pontján, éjjel-nappal” – jelentette ki Csanádi László polgármesterjelölt a sajtótájékoztatón. Az „Új lendülettel Szarvasért!” program megfogalmazza, hogy ehhez a polgárőrség és a rendőrség szorosabb együttműködésére van szükség. A szarvasi gyermekek biztonságos közlekedését pedig az egész tanévben átkelő őrök segítik, ha a szarvasiak mellettük döntenek.

Csanádi László kiemelte: „a szarvasiak nem maradhatnak szakszerű sürgősségi ellátás nélkül”. Az „Új lendülettel Szarvasért!” program kész koncepciót tartalmaz arra, hogy Szarvasnak elegendő, helyben lakó orvosa és gyermekorvosa legyen.

Önkormányzati munkájuk során a NACSE jelöltjei a nemzeti sportváros rangjának megfelelő támogatást biztosítanak verseny- és a tömegsportoknak egyaránt, szem előtt tartva a források sportágak közti igazságos és átgondolt elosztását is.

 

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!