Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2021. november 30., kedd, András és Andor napja van.
Holnap Elza napja lesz.
Cikkek
Nyárutó a Nagycsaládosoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Gombárné Hajni   

A nyár a szünidő, a gyerekek és a családok időszaka. Mi lehetett volna jobb időszak ennél egy önfeledt családi szórakozásra? Egyesületünk 25. születésnapja jegyében július 30-án tartotta meg nyári családi napját az Önkormányzati Üdülőben. A gyerekek játszottak, alkottak, vetélkedtek, arcfestésen vehettek részt, a szülők lazítottak, beszélgettek és felidézhettük – képeink segítségével – az elmúlt 25 év eseményeit, programjait.

Bővebben...
 
Munka, kaland, szórakozás - A Nagycsaládosok 2. féléve 2015-ben Nyomtatás E-mail
Írta: Gombárné Hajni   

Mozgalmas fél évet tudhat maga mögött a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta IFJ-GY-15-A-21013 kódjelű pályázatunkat, így nagycsaládos és hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok számára sikerült megvalósítanunk „Nyitott kuckó – egy hely a jövőért” című programsorozatunkat. A programsorozat célja, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok aktív közösségét hozzuk létre, akik képesek saját sorsuk és környezetük pozitív megváltoztatására. Ennek érdekében egy tréningsorozatot valósítottunk meg, melyet a társadalmi felelősségvállalás fontossága köré építettünk fel. A munka mellett a szórakozásra is jutott idő. 2015. május elsejétől a támogatásnak köszönhetően ifjúsági klubunk is megnyitottuk egy évre közösségi terünkben. „Nyitott kuckónk” minden szombaton este várja a fiatalokat, hogy csellengés és kocsmázás helyett velünk érezzék jól magukat. Zenehallgatás, közös filmnézés, konditerem, közös főzések, és nagy beszélgetések jellemzik ifjúsági klubunk működését. Kirándulások és családi napok színesítik programunkat.  

Bővebben...
 
Mozgalmas fél év a nagycsaládosoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Homonnai Tiborné   

Mozgalmas fél évet tudhat maga mögött a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete. Március 20.-án önkormányzati képviselőnk a Roma Nemzetiségi Önkormányzat által székházukba szervezett lakossági fórumon vett részt. A fórum fő napirendi pontjai a drogprevenció és a szabálysértési pénzbírságok és esetleges túlkapások helyzete volt. Önkormányzati képviselőnk elmondta, hogy mindenki tehet, és kell is hogy tegyen a drogmentes jövőért. A szülőknek beszélgetniük kell gyermekükkel már kicsi korban, közös programokat kell szervezniük, hogy kialakuljon egy bizalmi kapcsolat szülő és gyermek között. Hiszen ha ez a bizalmi kapcsolat működik, akkor problémák esetén is a gyermek a szülőhöz fordul segítségért, nem a drogokhoz nyúl. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat is sokat tehet, például a maihoz hasonló programok szervezésével, azzal, hogy élettel tölti meg a székházat, gyerekeknek, fiataloknak szóló programokat szervez, hiszen egy jól működő közösség is prevenciós erővel bír.

Bővebben...
 
Pakson jártak a Szarvasi Nagycsaládosok Nyomtatás E-mail
Írta: Gombárné Hajni   

Hetekkel ezelőtt meglepő telefonhívást kapott Egyesületünk. A Paksi Atomerőműből hívtak fel bennünket azzal, hogy szívesen megmutatnák nekünk az erőművet egy kirándulás keretében. Örültünk a kedvező ajánlatnak és már össze is szerveztük az érdeklődő csapatot. Mivel tudtuk, hogy magába az üzembe csak 16 éven felüliek mehetnek be, inkább nagyobb gyerekeket és felnőtteket szerveztünk erre az érdekesnek mutatkozó tanulmányi kirándulásra.
Június utolsó napjának reggelén jött értünk az erőmű által szervezett és fizetett busz. 34 fős csapatunk nagy izgalommal indult az útra.

Bővebben...
 
A tudatos ifjúságért Nyomtatás E-mail
Írta: Gombárné Hajni   

A Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nemek közötti jobb együttműködés elősegítése” című pályázatra.

Projektünk nyitóeseményeként 2013. májusban egy a városi lakosságot megszólító előadást szerveztünk közösen a Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal. A cél az volt, hogy a fiatalokkal nyíltan boncolgassunk olyan őket foglalkoztató témákat, melyekről egy kicsit még mindig „ciki” beszélni. Az előadáson többek között megszólalt Dr. Igriczi Zsuzsanna szarvasi gyermekorvos és Dr. Kantiné Szín Mária vezető védőnő. A munkatapasztalataik során szembesült problémákkal képiesítették a gyakori partnercsere és a felelőtlenség okán felmerülő gondokat, melyek akár egész életre szóló súlyos következményekkel járhatnak. Az előadás főszereplője azonban mégis az a fiatal egykori szerhasználó volt, aki saját tapasztalatait felhasználva hívta fel a figyelmet a kábítószer függőség veszélyeire. Megrázó életútja minden jelenlévőre nagy hatást gyakorolt.  A mintegy 2 órás előadás alatt a gyerekeknek lehetőségük volt kérdezni, mellyel sokan éltek is.

Bővebben...
 


1. oldal / 3

Közlemények, Felhívások!

Felhívom mindenki figyelmét arra, hogy soha, semmilyen körülmények között ne álljon meg a NACSE szomszéd bejáróján! (Betonozott bejáró) Kérünk benneteket, vegyétek komolyan!

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

Sz. M. M. - Hírek

NACSE turi

Rengeteg ruhánk van, nagyon sok a baba- és gyermekruha is, gyertek el, válogassatok!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!