Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van.
Holnap Tivadar napja lesz.

 

 

Együtt gyorsan repül az idő 3. rész Nyomtatás E-mail
Írta: Gombárné Hajni   
A következő hétvégén, július 25.-től 27.-ig kétfelé oszlott a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete. Családjaink egy része Kiskunmajsán töltött egy hosszú hétvégét. A kempingben felállított sátraink körül nagy volt a gyerek zsivaj.
Itt remek strandfürdő várja a fürdőzni vágyókat. Ki is használtuk a kínálkozó élvezeteket. Sikongva csúsztunk le a vérmérsékletünknek és bátorságunknak leginkább megfelelő lankásabb vagy meredekebb, egyenes vagy kanyargós, csusszanós vagy adrenalint emelő csúszdák valamelyikén.

Nem hagytuk ki a hullámfürdőt, a sodró vizet, a pezsgő fürdőt és a nagy tavat sem. Megmásztuk a tó közepén álló jéghegyet, tetejéről vetettük magunkat a habok közé és kipróbáltok a vízen úszó trambulint is. Nem riasztott el bennünket az eső sem, ilyenkor a meleg vizű és fedett medencékben folytattuk a fürdőzést, és a szauna nyújtotta élvezetnek is hódoltunk.

A közös napozás, vidám fürdőzés, a remek vacsorák és az együtt elköltött reggelik alatt rengeteget beszélgettünk, nevettünk.
 
Megint egy vidám hétvégét töltöttünk el együtt. Már most tervezgetjük, jövőre hová megyünk.

Szintén július 26.-án került megrendezésre a Körös-szögi Kistérségi Civil Találkozó. Egyesületünk – bár a Kiskunmajsai táborozás miatt megfogyatkozva – mint minden évben, most is részt vett a rendezvényen. Ebben az évben is játszóházunkban alkothattak a gyerekek, s mint mindig most is térítésmentesen tehették ezt. Bemutatkozó anyaggal is készültünk. Fényképes plakátjainkkal igyekeztünk kedvet csinálni egyrészt a „nagycsaládhoz”, másrészt egyesületünkhöz.
Szívesen várunk egyesületünkbe minden hozzánk tartozni akaró nagy családot, és azokat a „kis” családokat is, akik számára fontos a család, az együtt lét, és akik szeretnének hozzánk tartozni. Bátran hívjanak bennünket felvilágosításért a 20/260-1665, vagy a 20/564-3938 telefonszámon.

 2008. augusztus 2-án került megrendezésre az I. Középhalmi Tanyanap.
A Középhalmi Misszió területén megrendezett vidám forgatagon egyesületünk is kellemes programot kínált a gyerekeknek játszóházas sátrával. Játékmestereink irányítása mellett készíthettek a gyerekek raffia babát, színes krepp-papír virágokat, vidám nyári kopogtatót vagy akár barátság karkötőt, ki-ki kedve és türelme szerint. A gyerekek mellett mi is jól éreztük magunkat. Versengtünk a gyerekekkel – kedvet kerekítve hozzá másoknak is – ki az ügyesebb gólyalábas. Felváltva néztük meg a színpadi bemutatókat, a kakas-szépségversenyt, a kézimunka kiállítást és együtt énekeltünk a mulatozókkal. Meghívóink remek házigazdaként gondoskodtak rólunk: elláttak bennünket finom ételekkel és hűs italokkal bőven. Köszönjük nekik. Bár elfáradtunk a tikkasztó melegben, nagyon szép nap volt.

(Folytatjuk)
 

Közlemények, Felhívások!

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át
Adószám: 18373600-1-04
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
Nem kerül semmibe, de nagyon sokat segít vele!

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

Sz. M. M. - Hírek

NACSE turi

Rengeteg ruhánk van, nagyon sok a baba- és gyermekruha is, gyertek el, válogassatok!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!