Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2021. szeptember 23., csütörtök, Tekla és Líviusz napja van.
Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.
Együtt gyorsan repül az idő 3. rész Nyomtatás E-mail
Írta: Gombárné Hajni   
A következő hétvégén, július 25.-től 27.-ig kétfelé oszlott a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete. Családjaink egy része Kiskunmajsán töltött egy hosszú hétvégét. A kempingben felállított sátraink körül nagy volt a gyerek zsivaj.
Itt remek strandfürdő várja a fürdőzni vágyókat. Ki is használtuk a kínálkozó élvezeteket. Sikongva csúsztunk le a vérmérsékletünknek és bátorságunknak leginkább megfelelő lankásabb vagy meredekebb, egyenes vagy kanyargós, csusszanós vagy adrenalint emelő csúszdák valamelyikén.

Nem hagytuk ki a hullámfürdőt, a sodró vizet, a pezsgő fürdőt és a nagy tavat sem. Megmásztuk a tó közepén álló jéghegyet, tetejéről vetettük magunkat a habok közé és kipróbáltok a vízen úszó trambulint is. Nem riasztott el bennünket az eső sem, ilyenkor a meleg vizű és fedett medencékben folytattuk a fürdőzést, és a szauna nyújtotta élvezetnek is hódoltunk.

A közös napozás, vidám fürdőzés, a remek vacsorák és az együtt elköltött reggelik alatt rengeteget beszélgettünk, nevettünk.
 
Megint egy vidám hétvégét töltöttünk el együtt. Már most tervezgetjük, jövőre hová megyünk.

Szintén július 26.-án került megrendezésre a Körös-szögi Kistérségi Civil Találkozó. Egyesületünk – bár a Kiskunmajsai táborozás miatt megfogyatkozva – mint minden évben, most is részt vett a rendezvényen. Ebben az évben is játszóházunkban alkothattak a gyerekek, s mint mindig most is térítésmentesen tehették ezt. Bemutatkozó anyaggal is készültünk. Fényképes plakátjainkkal igyekeztünk kedvet csinálni egyrészt a „nagycsaládhoz”, másrészt egyesületünkhöz.
Szívesen várunk egyesületünkbe minden hozzánk tartozni akaró nagy családot, és azokat a „kis” családokat is, akik számára fontos a család, az együtt lét, és akik szeretnének hozzánk tartozni. Bátran hívjanak bennünket felvilágosításért a 20/260-1665, vagy a 20/564-3938 telefonszámon.

 2008. augusztus 2-án került megrendezésre az I. Középhalmi Tanyanap.
A Középhalmi Misszió területén megrendezett vidám forgatagon egyesületünk is kellemes programot kínált a gyerekeknek játszóházas sátrával. Játékmestereink irányítása mellett készíthettek a gyerekek raffia babát, színes krepp-papír virágokat, vidám nyári kopogtatót vagy akár barátság karkötőt, ki-ki kedve és türelme szerint. A gyerekek mellett mi is jól éreztük magunkat. Versengtünk a gyerekekkel – kedvet kerekítve hozzá másoknak is – ki az ügyesebb gólyalábas. Felváltva néztük meg a színpadi bemutatókat, a kakas-szépségversenyt, a kézimunka kiállítást és együtt énekeltünk a mulatozókkal. Meghívóink remek házigazdaként gondoskodtak rólunk: elláttak bennünket finom ételekkel és hűs italokkal bőven. Köszönjük nekik. Bár elfáradtunk a tikkasztó melegben, nagyon szép nap volt.

(Folytatjuk)
 

Közlemények, Felhívások!

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át
Adószám: 18373600-1-04
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
Nem kerül semmibe, de nagyon sokat segít vele!

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

Sz. M. M. - Hírek

NACSE turi

Rengeteg ruhánk van, nagyon sok a baba- és gyermekruha is, gyertek el, válogassatok!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!