Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2024. május 20., hétfő, Bernát és Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.

 

 

Cikkek
TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2021-00861 azonosító számú, „Esély a Szarvasi Ifjúságnak” című program megvalósítására Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2021-00861 azonosító számú, „Esély a Szarvasi Ifjúságnak” című program megvalósítására 1.549.620Ft támogatást nyert a Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre, a vállalt önerő 639.480Ft. 

A projekt célja: Hátrányos helyzetű fiatalok közösségeinek támogatása Szarvason.

Projektünk elsődleges célja a helyi társadalmi párbeszéd és összetartozás erősítése, új közösségek létrehozása. Ennek érdekében közösségi házunk szeretnénk alkalmassá tenni arra, hogy a szarvasi roma és nem roma fiatalok számára olyan biztonságos és színvonalas közösségi tér alakuljon ki, ahol a fiatalok találkozhatnak, fejlődhetnek és szabadidejüket is eltölthetik együtt. Célunk az elfogadás erősítése, az empátia növelése és a helyi társadalom érzékenyítése is a problémák iránt. Nem csak egyszerűen egy közösségi tér kialakítása a célunk, hanem fenti céljainkat a fiatalok közös szabadidős programjaival, személyiségük fejlesztésével, kulturális neveléssel, szabadidős programokkal, közösség építéssel, családi programokkal, hátránykompenzálással (tanácsadás, szociális támogatás, természetbeni támogatás), folyamatos az igényekre reagáló személyes törődéssel és programjaink nyilvánosságának folyamatos biztosításával, népszerűsítésével kívánjuk elérni. Közösségi terünk jelenleg használhatatlan ezekre a feladatokra. A fejlesztés eredményeként olyan mindenki számára hozzáférhető, elérhető közösségi tér jön létre, amely egyrészt egyesületünket erősíti, együttműködéseinket segíti és a fejlesztésnek köszönhetően más civil és nemzetiségi közösségek befogadására, programjaik megvalósítására is alkalmassá válik.

 
Nyárutó a Nagycsaládosoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Gombárné Hajni   

A nyár a szünidő, a gyerekek és a családok időszaka. Mi lehetett volna jobb időszak ennél egy önfeledt családi szórakozásra? Egyesületünk 25. születésnapja jegyében július 30-án tartotta meg nyári családi napját az Önkormányzati Üdülőben. A gyerekek játszottak, alkottak, vetélkedtek, arcfestésen vehettek részt, a szülők lazítottak, beszélgettek és felidézhettük – képeink segítségével – az elmúlt 25 év eseményeit, programjait.

Bővebben...
 
Munka, kaland, szórakozás - A Nagycsaládosok 2. féléve 2015-ben Nyomtatás E-mail
Írta: Gombárné Hajni   

Mozgalmas fél évet tudhat maga mögött a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta IFJ-GY-15-A-21013 kódjelű pályázatunkat, így nagycsaládos és hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok számára sikerült megvalósítanunk „Nyitott kuckó – egy hely a jövőért” című programsorozatunkat. A programsorozat célja, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok aktív közösségét hozzuk létre, akik képesek saját sorsuk és környezetük pozitív megváltoztatására. Ennek érdekében egy tréningsorozatot valósítottunk meg, melyet a társadalmi felelősségvállalás fontossága köré építettünk fel. A munka mellett a szórakozásra is jutott idő. 2015. május elsejétől a támogatásnak köszönhetően ifjúsági klubunk is megnyitottuk egy évre közösségi terünkben. „Nyitott kuckónk” minden szombaton este várja a fiatalokat, hogy csellengés és kocsmázás helyett velünk érezzék jól magukat. Zenehallgatás, közös filmnézés, konditerem, közös főzések, és nagy beszélgetések jellemzik ifjúsági klubunk működését. Kirándulások és családi napok színesítik programunkat.  

Bővebben...
 
Mozgalmas fél év a nagycsaládosoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Homonnai Tiborné   

Mozgalmas fél évet tudhat maga mögött a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete. Március 20.-án önkormányzati képviselőnk a Roma Nemzetiségi Önkormányzat által székházukba szervezett lakossági fórumon vett részt. A fórum fő napirendi pontjai a drogprevenció és a szabálysértési pénzbírságok és esetleges túlkapások helyzete volt. Önkormányzati képviselőnk elmondta, hogy mindenki tehet, és kell is hogy tegyen a drogmentes jövőért. A szülőknek beszélgetniük kell gyermekükkel már kicsi korban, közös programokat kell szervezniük, hogy kialakuljon egy bizalmi kapcsolat szülő és gyermek között. Hiszen ha ez a bizalmi kapcsolat működik, akkor problémák esetén is a gyermek a szülőhöz fordul segítségért, nem a drogokhoz nyúl. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat is sokat tehet, például a maihoz hasonló programok szervezésével, azzal, hogy élettel tölti meg a székházat, gyerekeknek, fiataloknak szóló programokat szervez, hiszen egy jól működő közösség is prevenciós erővel bír.

Bővebben...
 
Pakson jártak a Szarvasi Nagycsaládosok Nyomtatás E-mail
Írta: Gombárné Hajni   

Hetekkel ezelőtt meglepő telefonhívást kapott Egyesületünk. A Paksi Atomerőműből hívtak fel bennünket azzal, hogy szívesen megmutatnák nekünk az erőművet egy kirándulás keretében. Örültünk a kedvező ajánlatnak és már össze is szerveztük az érdeklődő csapatot. Mivel tudtuk, hogy magába az üzembe csak 16 éven felüliek mehetnek be, inkább nagyobb gyerekeket és felnőtteket szerveztünk erre az érdekesnek mutatkozó tanulmányi kirándulásra.
Június utolsó napjának reggelén jött értünk az erőmű által szervezett és fizetett busz. 34 fős csapatunk nagy izgalommal indult az útra.

Bővebben...
 


1. oldal / 3

Közlemények, Felhívások!

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át
Adószám: 18373600-1-04
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
Nem kerül semmibe, de nagyon sokat segít vele!

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

Sz. M. M. - Hírek

NACSE turi

Rengeteg ruhánk van, nagyon sok a baba- és gyermekruha is, gyertek el, válogassatok!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!