Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre

Új lendülettel Szarvasért

Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van.
Holnap Tivadar napja lesz.

 

 

Sajtóhírek
Nincs az a pénz! (Csanádi László levele Babák Mihálynak) Nyomtatás E-mail
Írta: nacse   

Tényleg "zavar van az erőben"!

Polgármester úr mostanában, a kelleténél többször veszi szájára nevemet, ha a médiában utat engedhet szertelen szóömlésének! Teszi ezt elsősorban, a számomra felajánlott alpolgármesteri poszt és annak el nem fogadása kapcsán.
A helyzet viszont az, hogy a polgármester úr ezen elbeszélései, hogy szépen fogalmazzak, nem alkotnak metszethalmazt a valóssággal!

Ami tény:

Bővebben...
 
Számítógépre pályázhatnak a rászoruló családok gyermekei Nyomtatás E-mail
Írta: Homonnai Tiborné   

Rászoruló családban élő, 10-14 év közötti gyerekek pályázhatnak számítógépre jó bizonyítványukkal a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány támogatói programjában.

Az alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító programja ötven gyereknek biztosít használt, de még jó állapotú komplett számítógépet. A támogatói programra július 4-ig tanára által jelentkezhet minden 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi átlaga eléri a 4-et és otthonában nincs használható számítógép - közölte az alapítvány hétfőn az MTI-vel.

A pályázatnak tartalmaznia kell a szülő vagy gondviselő nyilatkozatát a hátrányos helyzetről, a gyermekek és a szülő nevét, a gondviselő címét, telefonszámát és pontos elérhetőségét.
A támogatásra pályázó gyermek néhány mondatban írja le, hogy milyen feladatok elvégzését tudná könnyebbé tenni és miben tudna fejlődni egy számítógép segítségével.

A gyermek osztályfőnökének a feladata, hogy a szülői nyilatkozatot és a gyermek félévi vagy év végi bizonyítványának iskola által hitelesített másolatát beküldje az alapítvány címére.

Forrás: http://hír6.hu

 
A család az élet legnagyobb ajándéka Nyomtatás E-mail
Írta: nacse   

Kövér László szerint a család forradalmára van szükség Európában, a család az élet legnagyobb ajándéka, amivel megajándékozzuk egymást, Európát és a világot. Az Országgyűlés elnöke erről a családi történetekkel foglalkozó Életmese című pályázat díjkiosztó ünnepségén beszélt pénteken Budapesten.

A házelnök hangsúlyozta, hogy nagy szavakra nincs, apró tettekre annál inkább szükség van a hétköznapokban. "Időről időre fel kell mutatni a példákat, hogy családban élni jó" - mondta, hozzátéve, hogy "a család az a hely, ahol a legboldogabban élhetünk, ahol otthon lehetünk a világban".

Kövér László szerint Európa vagy újra felfedezi saját gyökereit, benne a családot, vagy megszűnik Európa lenni és olyan kultúráknak adja át a helyét, amelyek nem csak tudják, meg is élik, mi az, hogy család.

Hangsúlyozta, hogy a család nem pusztán eszmény, hanem az életünk legfontosabb, szeretetet adó része, ahol minden nap újra kell és újra is lehet kezdeni mindent. A család az első hely ahol megtanulhatjuk az összetartozást a mindennapokban, egymás tiszteletét, a sokat emlegetett toleranciát - tette hozzá.

Az Életmese pályázatot a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, valamint a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete hirdette meg.

Radnainé Filep Ildikó, a debreceni egyesület elnöke ismertetve az Életmese pályázat ötéves történetét elmondta, először személyes, szülőkről nagyszülőkről, dédszülőkről tanulságos, igaz történeteket vártak. Később a gyermekek felcseperedéséről szóló történetekkel bővült a pályázat.

Az idén 568 pályázat érkezett Magyarországról és a környező országokból, a legtöbb Délvidékről. A legfiatalabb pályázó hét, a legidősebb 86 éves volt.

Az ünnepségen 28 díjat osztottak ki. A legkiválóbb pályamunkákat az idén két kötetben jelentették meg.

Soltész Miklós szociális államtitkár arról szólt, hogy az Életmese és más, hasonló pályázatok erősítik a mostani szülőket és a családalapítás előtt állókat.

Szerinte azért is fontos ez a pályázat, mert akik a személyes történetek segítenek másoknak, akik így sokkal inkább meg tudják valósítani azokat az álmokat, amelyeket a családalapításkor terveznek. Az írások másokon is segítenek, lehet, hogy erősítést fognak adni édesanyáknak a mindennapi küzdelmekben - tett hozzá.

Forrás:MTI

 

 
A nagy család jótékony hatással van az anyák egészségére Nyomtatás E-mail
Írta: London, 2011. november 29., kedd (MTI).   

A négy, illetve több gyermeket világra hozó édesanyák esetében kisebb a valószínűsége az agyi érkatasztrófa okozta halálozásnak - állítják szakemberek.

A Fertility and Sterility című folyóiratban megjelent tanulmány 1300, Kaliforniában élő nő bevonásával készült. Az eredmények szerint a nagy családdal együtt járó fokozott stressz ellenére a négy- vagy többgyermekes anyák esetében egyharmaddal kisebb volt a kockázata a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának.
A jótékony hatás elsősorban az agyi érkatasztrófát illetően mutatkozott meg: a nagycsaládos anyukák 50 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak bele az agy vérellátási zavara következtében. A tanulmány vezető szerzője, a San Diegó-i Kaliforniai Egyetemen dolgozó Marni Jacoobs szerint ennek egyik oka az lehet, hogy a terhességgel összefüggő hormonok nagy mennyiségben és hosszabb ideig keringenek a szervezetben, és jótékony hatással vannak a vérerekre.

Bővebben...
 
Vessünk véget a gyermekszegénységnek! Nyomtatás E-mail
Írta: nacse   

Vessünk véget a gyermekszegénységnek!Elindult a "Vessünk véget a gyermekszegénységnek!" kampány magyar oldala!
A www.stopgyerekszegenyseg.eu oldalon már elérhető! A nyelvválasztónál beállíthatod a magyart.
Engedd ki a gőzt, mondd el a gondolataidat a szegénységről. Tölts fel Te is képet, audiót, videót.

 


1. oldal / 2

Közlemények, Felhívások!

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át
Adószám: 18373600-1-04
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
Nem kerül semmibe, de nagyon sokat segít vele!

Aki tud segítsen!

Keresünk:
Szekrénysort, mosógépet, fotelt, dohányzó asztalt adományba.
Keresünk működő képes televíziót, járókát, korcsolyát minden méretben.

Ha tudtok, segítsetek!
Felajánlásaitokat előre is köszönjük.

Szolgálati közlemény!

Kézműves foglalkozásainkhoz várunk pezsgős dugókat, főleg parafából, de a műanyagot is tudjuk használni. Ezen túl mindenféle parafa dugót várunk felajánlásba.  Kérjük, a téli időszakban gondoljatok ránk és ne kidobjátok, hanem gyűjtsétek össze és hozzátok be hozzánk a dugókat.

Egy rászoruló tagunk, aki most kezdte önálló életét szülői háttér nélkül keres konyhai székeket, szőnyeget. Ha tudtok segíteni, szóljatok, vagy hozzátok be felajánlásaitokat a fogadóórákon a NACSE-ba.

Előre is köszönjük!

Sz. M. M. - Hírek

NACSE turi

Rengeteg ruhánk van, nagyon sok a baba- és gyermekruha is, gyertek el, válogassatok!

 
 
1% Adjon egy részt a civileknek!
Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete
18373600-1-04
A szervezet további adatai a nonprofit.hu-n
Kíváncsi más szervezetekre is?
Keressen a Nonprofit Önarckép adatbázisban 11 000 további civil szervezet között!